Geachte Lezers,

Mijn vrouw is werkzaam in de schoonmaakbranche. Door reorganisatie, en deels medische beperking is zij van haar pand gehaald. Dit is mondeling overlegd, doch niet schriftelijk bevestigd. Is lange tijd (bijna 4mnd) uit de running geweest, en heeft vervolgens ander werk aangeboden gekregen. Maar dit zijn minder uren!!!.

Het verschil in gewerkte uren en haar vorig salaris is lange tijd aangevuld door opgebouwde vakantieuren te verekenen.Voorbeeld: Wekelijks 5 uur werk, maar contractueel 7 uur, 2 uur vakantieuren verrekend. Nu ontstaat de situtie dat die zijn uitgeput. Ze krijgt nu ander pand aangeboden met 6 uur, doch dit is niet haar keus!!!

Vraag: Kan/mag ze weigeren, en zo ja hoe vaak, en zo nee waarom niet?

Vermeld moet/mag nog worden, dat zij een jongere partner van een gepensioneerde is, en indien zij het huidige pand zou aanhouden, waar ze overigens met veel plezier werkt, en het nieuwe aangeboden pand er bij zou nemen, komt ze boven de huidige contract uren uit.!!!!

Dit is nadelig voor haar partnertoeslag. Het voorstel om het huidige pand dan maar te laten vallen is niet haar keus.!!!!