ziekte en reintrigratie

  • daantje

    goede avond ik heb een paar vraagjes wie weet kan iemand me wat info geven .

    ik ben nu al sinds 2010 in de ziektwet werk aantal uurtjes per dag en ben in spoor 2 gezet, (volgens mij werkgever is er geen ander werk in het bedrijf )

    ik mag me eigen werk niet meer uit voeren .

    Ben sinds sep 2011 begonnen met een opleiding med secretresse ( betaal hem zelf ) .Nu wil het geval dat ik bij dat buro alles zelf moet doen wat is nu precies de bedoeling van zo buro ?( heb zelf opleiding gezocht bekostigd stage plek gezocht en ben druk buitenshuis werk aan zoeken)nu heb ik al weer aantal weken ( ruim 8) niets van hem gehoord en wil me baas dat ik hem achter ze —– aan zit . Nu vroeg ik me af wat is nu precies de bedoeling van zo buro ?

    Want als ik dat niet doe zeggen ze dat ik niet genoeg doe aan reintrigratie (en kan dat consekwenties hebben voor uwv) wie kan mij hier wat advies in geven ?

  • f harteveld

    Dit soort buro hoort eigenlijk niet te bestaan ze laten je eigenlijk maar een beetje aanmodderen alleen is het voor de werkgever verplicht dat ze niet voor de kosten hoeven optedraaien ivm een uitkering mijn vrouw zit er nu al een jaar

    Maar iets croncreets komt er echt niet uit

  • hertie44@gmail.com

    Tja, dat is weer typisch zo'n product van regelgeving. Je werkgever moet aantonen dat ze genoeg hebben gedaan in dat 2e spoor anders krijgen ze bij 2 jaar arbeidsongeschiktheid misschien problemen met het UWV. Helaas laten werknemers zich te lang in een uitzichtloze stroom meevoeren en valt het doek na 2 jaar arbeidsongeschiktheid door het eenvoudig krijgen van een ontslagvergunning. Die burootjes die het 2e spoor begeleiden zijn vaak brandhout: enige wat ze kunnen is de benodigde rapportjes schrijven. Woon je in het Noorden? leg je zaak dan eens voor aan een gespecialiseerde arbeidsjurist van Aanzet Arbeidsrecht Arbeidsjurist

    Hoe dan ook: KOM IN ACTIE.

    Succes