payroll

  • Jannes

    Geachte,

    Vandaag kregen wij het bericht dat onze werkgever van plan is om ons (de werknemers) onder te brengen bij een payroll bedrijf.

    Kan dat zomaar, ondanks dat ik een vast contract heb bij deze werkgever? Wat is verder voor ons het nadeel? Want voordelen zie ik alleen voor de werkgever.

    Alvast dank voor de uitleg.

  • Fortium Payroll

    Beste Jannes,

    Er zitten ook voordelen aan voor jou als werknemer.

    "Wanneer u als medewerker bij Fortium Payroll in dienst komt, blijft de ‘oude’ situatie behouden. U levert dus niets in. Uw salaris blijft conform de CAO van de branche waarin u werkzaam bent.

    Voor bestaande medewerkers nemen wij de arbeidsovereenkomst over. We doen dat als, zoals dat heet, opvolgend werkgever. Dat houdt in dat alle opgebouwde rechten worden meegenomen. Denk hierbij aan pensioenopbouw en het aantal dienstjaren. Ook de vakantiedagen blijven van toepassing volgens de ‘oude’ situatie."

    Op onze website http://www.fortium-payroll.nl leggen we het een ander hierover uit, zie pagina Medewerkers.

    met vriendelijke groet,

    Fortium Payroll

  • Jaylon

    Do you have more great arteicls like this one?

  • Eddie

    Thank you so much for this artclie, it saved me time!

  • WimNl54

    De vraag is of dit wettelijk mag. Zeker niet zonder toestemming van de werknemer. Wanneer de werknemer geen toestemming verleent, dan zal de werkgever de arbeidsovereenkomst eerst moeten ontbinden met toestemming van het UWVWerkbedrijf of de kantonrechter. De overeenkomst tussen werknemer en werkgever wordt in feite ontbonden en dit dient dan volgens de wettelijke regels te gebeuren.

  • Tentoo Payroll

    Dat kan niet zomaar. Om in dienst te treden bij een andere werkgever (het payroll-bedrijf, dus), is een handeling nodig. Als je niets ondertekent, blijf je gewoon in dienst bij je huidige werkgever.

    Er zouden voordelen kunnen zitten aan een overstap; bijvoorbeeld wanneer er nu geen pensioenregeling is. Het is raadzaam alle arbeidsvoorwaarden zoals ze nu zijn en zoals ze gaan worden bij een overstap, incl. de consequenties bij een eventueel ontslag, door je huidige werkgever op een rijtje te laten zetten.

    Tentoo Payroll

  • gerardger

    Payrolling is primair in het belang van het bedrijf. Indien u in vaste dienst bent moet u er niet mee akkoord gaan omdat u strikt genomen nieuwe arbeidsvoorwaarden krijgt (mogelijk slechtere) waarbij ook het bestaande arbeidscontract wordt ontbonden. Het is altijd verstandig om het bestaande arbeidscontract voort te zetten. Wordt u echter in dienst genomen via payrolling dan draagt het bedrijf zelf geen meer verantwoordelijkheid meer over uw dienstverband.